Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Obiceiul bun care va rămâne după carantină: Dezinfectarea fructelor și legumelor

© Sputnik / Cătălina CerneiDezinfectarea legumelor și fructelor cu bicarbonat de sodiu
Dezinfectarea legumelor și fructelor cu bicarbonat de sodiu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În această carantină, multe persoane au început să învețe să fie mai responsabile în primul rând cu viața lor. Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 îi face pe oameni să fie mai atenți, în special, la produsele alimentare.

CHIȘINĂU,  14 apr. – Sputnik. Odată cu declanașarea pandemiei de COVID-19, autoritățile au îndemnat oamenii să se spele cât mai des pe mâini cu apă și săpun, dar și să folosească dezinfectant. De asemenea, specialiștii în sănătate publică le-au recomandat cetățenilor să fie atenți și la produsele alimentare pe care le consumă. 

Se pare că una din lecțiile învățate în pandemie de către multe persoane a fost dezinfecatrea fructelor și legumelor. Probabil, această regulă, va deveni un obicei în fiecare familie și după ce va trece carantina. O cititoare a portalului Sputnik Moldova ne-a povestit că de fiecare dacă când cumpără fructe și legume din magazin, iar mai nou și de la piață, le dezinfectează cu bicarbonat de sodiu.  

© Sputnik / Cătălina CerneiDezinfectarea legumelor și fructelor cu bicarbonat de sodiu
Obiceiul bun care va rămâne după carantină: Dezinfectarea fructelor și legumelor - Sputnik Moldova
Dezinfectarea legumelor și fructelor cu bicarbonat de sodiu
"Cumpărarea și depozitarea legumelor și fructelor pe durata izolării este destul de anevoiasă. În primul rând, atunci când merg la cumpărături, am grijă să fiu cu mănuși pentru că evident sunt nevoită să pun mâna pe produsele care au fost atinse și de alți cumpărători. Ulterior, îmi ia mult timp acasă să le spăl cu bicarobonat de sodiu, care este destul de eficient în distrugerea bacteriilor, iar ulterior mai trebuie și să le usuc pe toate. Evident, îmi ia foarte mult timp, dar măcar știu că sunt sigure pentru a  fi consumate", a povestit tânăra. 

Specialiștii susțin că atunci când ne întoarcem de la magazin, ar fi bine să aruncăm punga în care am adus produsele, iar hainele în care am fost îmbrăcați să le spălăm imediat.  

Корзина с покупками в супермаркете - Sputnik Moldova
Pericolul nevăzut: Cum să dezinfectezi produsele cumpărate pentru a te feri de coronavirus
De când a fost instituită stare de urgență în Republica Moldova, supermarket-urile permit intrarea în interior a unui număr limitat de cumpărători, iar ceilalți așteaptă în rând afară, respectând distanța socială. Totodată, toate persoanele sunt verificate de febră. 

În același timp, autoritățile au permis în această perioadă și comerțul abulant de fructe și legume autohtone, doar cu condiția că, atât vânzătorii, cât și cumpărătorii, vor respecta normele de siguranță. 

În țara noastră este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19, până în data de 15 mai, iar activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement, rămâne sistată. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0