Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Numerele la care pot suna elevii și părinții pentru a beneficia de asistență psihologică

© Sputnik / OsmatescoNatalia Grîu
Natalia Grîu - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii, părinții și profesorii pot beneficia de asistență psihologică gratuită. Iată la ce numere de telefon pot suna pentru a beneficia de acest serviciu.
Numerele la care pot suna elevii și părinții pentru a beneficia de asistență psihologică

În perioada în care lecțiile se fac la distanță, elevii, profesorilor și părinții pot beneficia de asistență psihologică gratuită. Tot ce trebuie să facă este să sune la unul din specialiștii Centrul Republican de Asistență Psihopedagogică, al cărui număr de telefon, adresa de email sau viber sunt afișate pe site-ul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

În total, 311 psihologi și psihopedagogi din întreaga țară stau la dispoziția copiilor, părinților și a dascălilor, iar lista acestora, ora la care pot fi contactați, precum și limba în care pot oferi consultații sunt indicate pe site-ul Ministerului.

MERS Coronavirus Particles - Sputnik Moldova
Oamenii de știință, despre anticorpii care pot neutraliza coronavirusul

„Copiii, părinții și profesorii pot apela la aceste numere de telefon sau adrese de email pentru consiliere psihologică. Această instrucțiune ne permite să identificăm în special copiii care se află în situație de risc”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Natalia Grîu, în cadrul emisiunii „La Ordinea Zilei” realizată de Sputnik Moldova.

Potrivit Ministerului, inițiativa are scopul de a asigura o stabilitate emoțională copiilor, părinților și profesorilor, astfel încât acești actori să-și gestioneze mai ușor stările psihoemoționale în situații de criză.

De menționat este că asistența psihologică se acordată individual, dar și în grup, la necesitate.

Lista specialiştilor psihologi și psihopedagogi care oferă prim ajutor psihologic elevilor, părinților și cadrelor didactice pe perioada suspendării procesului educațional poate fi accesată AICI.

În prezent, în țară sunt 1 712 persoane infectate cu COVID-19, dintre care aproape 550 sunt din Capitală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0