Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Datele Poliției de Frontieră: Iată câți cetățeni au revenit acasă în ultimele 24 de ore

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră a prezentat datele privind numărul persoanelor care au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore. Potrivit informațiilor, niciun călător nu a prezentat simptome de COVID-19.

CHIȘINĂU, 14 apr. – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, în timp de 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 2 231 de persoane, dintre care 1 420 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au fost înregistrați la frontiera moldo-română: 711,  iar la cea cu Ucraina - 483 de persoane. Totodată, 226 de pasageri au ajuns în țară pe calea aerului, cu ajutorul curselor charter. Niciun călător nu a avut simptome de COVID-19.

În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Ion Chicu spune ce riscă moldovenii care revin în țară și nu vor procura polița medicală

În total au fost completate și semnate 1 205 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală. Polițiștii de frontieră au înregistrat și mai multe nereguli: O persoană a încercat să treacă ilegal granița cu Ucraina, iar alți doi oameni au încălcat regimul de frontieră.

În același timp, populația continuă să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră, fiind înregistrate în total 97 de apeluri. 

În prezent, în Moldova sunt confirmate 1 712 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Până ac, 36 de oameni au murit din cauza COVID-19. Poliția de Frontieră continua să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea infecției. În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au permis de ședere în țara noastră.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0