Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

COVID-19: Moldova va primi echipamente din China pentru gestionarea epidemiei

© Photo : Пресс-служба мэрии Москвы / Accesați arhiva multimediaВрач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.
Врач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.  - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a anunțat în această seară că la sfârșitul săptămânii țara noastră va primi teste COVID-19 și echipamente din China.

CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. Țara noastră va primi la sfârșitul acestei săptămâni 53 de tone de produse necesare pentru gestionarea epidemiei cu coronavirus. Președintele țării, Igor Dodon, a precizat că acestea vor fi livrate din China cu un avion pus la dispoziție de Federația Rusă absolut gratuit. Președintele s-a referit la 80 de mii de teste cumpărate din bugetul de stat și echipamente pentru medici. 

”Respiratoare peste 280 de mii. Aici e achiziția de stat și donația de la mai mulți parteneri. Mănuți medicale peste 600 de mii de perechi, ecrane de protecție 200 de mii”, a precizat Igor Dodon. 

Igor Dodon a precizat că medicii și spitalele din țară sunt dotate cu echipamente necesare până la sfârșitul acestei săptămâni.

Industrie - Sputnik Moldova
Mesaj important al președintelui Dodon: unele activități economice ar putea fi reluate
Ulterior, instituțiilor medicale vor fi livrate echipamentele noi care vor ajunge în țara noastră până în data de 19 aprilie. 

Până la această oră în Moldova au fost confirmate 87 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 1799 de persoane infectate. 

În țara noastră au fost vindecate 134 de persoane de COVID-19, iar 38 de oameni au murit. În Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. A fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0