Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un alt oraș din Moldova ar putea fi plasat în carantină

© Photo : Facebook / Ion CojocariCarantină în satul Cuhnești din raionul Glodeni
Carantină în satul Cuhnești din raionul Glodeni - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale urmează să se întrunească astăzi în ședință. Una din decizii ar putea să se refere la instituirea regimului de carantină pentru încă un oraș din țară.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Orașul Glodeni ar putea intra în carantină. O decizie în această privință va fi luată de Comisia Situații Excepționale, a anunțat șeful statului în cadrul unui briefing de presă.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Încă două decese înregistrate astăzi din cauza COVID-19

Potrivit lui Igor Dodon, restricțiile impuse de autorități dau rezultate. Astfel, datorită restricțiilor stricte impuse la Soroca, pe parcursul zilei de ieri nu a mai fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus. O dinamică pozitivă se atestă și la Ștefan Vodă. 

„O situație negativă a fost înregistrată la Glodeni. Cel mai probabil, astăzi, Comisia pentru Situații Excepționale va lua decizia de a plasa în carantină acest oraș din nordul țării”, a declarat Igor Dodon. 

Președintele a precizat că în ultimele opt zile, în Republica Moldova media cazurilor de îmbolnăvire a fost de 9,4%, o situație mai bună decât cel mai optimist scenariu anunțat de Organizația Mondială a Sănătății, iar în cazul în care pe parcursul următoarelor 7-8 zile se va menține o dinamică în scădere a numărului de cazuri de infectare, către sfârșitul lunii aprilie autoritățile vor lua decizia de a ridica anumite restricții pentru activitățile economice.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate 1662 de cazuri de COVID-19. În total, au fost procesate 7876 de teste. Sunt înregistrate 121 de cazuri de import și 1541 cu transmitere locală.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0