Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Angajații din instituțiile de stat, infectați cu COVID-19 vor primi suport bugetar

© Photo : Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă ședință a conducerii de vârf a Republicii Moldova a avut loc în această dimineață. Iată ce decizii au fost luate.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Toți angajații care activează în instituțiile de stat și au fost depistați pozitiv cu COVID-19 vor primi un suport de 16 mii de lei din partea statului.

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Epidemia merge spre declin în Republica Moldova? Iată ce spune premierul Ion Chicu

Declarația a fost făcută de președintele țării Igor Dodon după ședința cu președintele Parlamentului și șeful Guvernului. Dodon este de părere că fiecare persoană, indiferent de locul în care a contractat virusul, trebuie să primească acest suport. 

„Am auzit diferite interpretări. Că s-au infectat la lucru sau acasă. Trebuie stopate toate aceste insinuări și consider că trebuie să primească absolut toți. De unde știm că un medic sau polițist s-a infectat anume în tura lui sau cu cinci zile mai devreme, ținând cont de perioada de incubare a virusului. De asta haideți să nu încercăm să insinuăm, mă refer la colegii din diferite instituții de stat. 16 mii de lei trebuie să primească toți angajații din instituțiile de stat din prima linie care au fost infectați”, precizează Igor Dodon. 

Din categoria persoanelor care ar putea primi suportul bugetar de 16 mii de lei fac parte medicii, personal medical, polițiști, dar și membrii Comisiei Situații Excepționale. Amintim, săptămâna trecută, Guvernul a anunțat că în lista celor care ar trebui să primească această suma de bani sunt incluși doar 29 de angajați medicali din prima linie, care au fost infectați cu COVID-19. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0