Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Epidemia merge spre declin în Republica Moldova? Iată ce spune premierul Ion Chicu

Abonare
Prim-ministrul a făcut declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. Ion Chicu susține că există semnale îmbucurătoare privind situația epidemiologică din țară.

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a remarcat că suntem deja în a opta zi în care numărul de cazuri noi atestate de coronavirus este sub recordul de sâmbăta trecută, 4 aprilie, când s-au înregistrat 161 de cazuri de contaminare. Astăzi avem 102 cazuri noi de COVID-19.

”Considerăm că suntem la o etapă de stabilizare a evoluției acestui virus. Opt zile este o perioadă suficientă pentru a avea o speranță că lucrurile s-au stabilizat. Dar, bineînțeles, asta nu înseamnă că noi la etapa actuală trebuie să relaxăm acel regim strict pe care îl avem, ci că acele măsuri care au fost instituite aduc rezultat”, a declarat șeful Guvernului.

Ion Chicu a declarat că astăzi în raionul Soroca, unde este instituit regim de carantină, nu a fost înregistrat niciun caz nou de îmbolnăvire.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Sergiu Vasilița: Dificultățile din sistemul medical sunt de ordin psihologic
Ieri și în raionul Ștefan Vodă, care la fel se află în carantină, nu a fost niciun caz nou, astăzi însă 2 persoane au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

”Vom menține acest regim de carantină cât va fi necesar, după data în care vor fi zero cazuri noi, dar sunt convins că respectarea de către cetățeni a acestui regim aduce rezultate. (...) Și astăzi, ca și ieri, avem 15 raioane în care nu s-a înregistrat niciun caz (ieri au fost 16). Avem o stabilizare pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fapt care ne aduce speranță că vom evita mai departe acest pericol. Este absolut necesar să ne mobilizăm și mai departe”, a menționat premierul. 

Oficialul le-a mulțumit medicilor pentru efortul depus în combaterea infecției, având în vedere că 94 de persoane au fost deja tratate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0