Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Știre bombă: Cazurile de infectare cu COVID-19 s-au redus în jumătate – Detalii importante

Abonare
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat ultimele informații despre evoluția epidemiei de coronavirus în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Alte 50 de persoane au fost testate pozitiv la COVID-19. Astfel, bilanțul a ajuns la 1712 persoane infectate. Este vorba de două cazuri de import din Polonia și Spania.

O ambulanță iese de la spitalul din orașul Țăndărei - Sputnik Moldova
COVID-19 în România: 333 de cazuri noi de îmbolnăvire

Faptul că în ultimele 24 de ore au fost infestate doar 50 de persoane este unul important, care inspiră mult optimism. Această cifră arată clar că, în Moldova, epidemia este în declin. Și asta pentru că cele mai multe persoane molipsite au fost înregistrate acum 9 zile, în data de 4 aprilie – 161 de cazuri. Și de atunci numărul celor infectați a scăzut continuu. Astfel că ieri au fost infectați 102 persoane, iar astăzi – în jumătate: doar 50 de cazuri.  

În cadrul briefingului de presă, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a mai spus că dintre cele 50 de noi cazuri, 48 de cazuri sunt cu transmitere locală. În regiunea din stânga Nistrului au fost confirmate 18 cazuri. În total, sunt înregistrate 153 de persoane infectate. În Chișinău și Soroca au fost confirmate a câte patru cazuri; în Fălești - cinci cazuri; Bălți, Cahul, Edineț - a câte trei cazuri; Căușeni, Glodeni, Strășeni - a câte două cazuri; Criuleni, Ștefan Vodă - câte un caz. 

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Societate
Epidemia merge spre declin în Republica Moldova? Iată ce spune premierul Ion Chicu
În ultimele 24 de ore au fost prelevate 273 de probe. Informațiile au fost prezentate de ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19.

”Vreau să aduc la cunoștință că au fost prelevate toate probele a persoanelor care întrunesc definiția de caz fie că este vorba de persoana suspectă, fie că este vorba de o persoană care este în contact. Este rezultatul, sperăm noi, a măsurilor care s-au întreprins și sperăm să menținem aceste rezultate. Ne propunem pentru următoarele zile intensificarea măsurilor de testare a persoanelor din grupurile de risc. În mod special din focarele locale pe care le avem”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Până la această oră, în țara noastră, au fost vindecate 107 persoane de COVID-19, iar 35 de oameni au murit. În Republica Moldova este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. A fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0