Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrei Uncuța: Șapte pacienți de la Spitalul Clinic Republican, în stare critică

© Photo : Пресс-служба Минобороны РФ / Accesați arhiva multimediaМедицинская техника у койки в палате полевого госпиталя в Бергамо
Медицинская техника у койки в палате полевого госпиталя в Бергамо - Sputnik Moldova
Abonare
La Spitalul Clinic Republican, care este desemnat pentru tratamentul pacienților gravi și extrem de gravi, inclusiv gravide, sunt internate 38 de persoane infectate cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. Șapte persoane infectate cu noul coronavirus se află în stare critică la Spitalul Clinic Republican. Acestea sunt conectate la respirație asistată.

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Moldova: 75 de copii sunt infectați cu COVID-19 - care este starea lor

Informația a fost prezentată de directorul instituției, Andrei Uncuța, în cadrul briefing-ului de astăzi. 

„În acest moment, în cadrul Spitalului Clinic Republican sunt internați 38 de pacienți. Dintre ei, extrem de gravi, critici, sunt șapte, care se află la respirație dirijată”, a precizat Uncuța.

Potrivit lui, de la începutul perioadei în care spitalul este desemnat pentru tratamentul pacienților gravi și extrem de gravi cu COVID-19, inclusiv gravide, au fost internați 76 de pacienți infectați cu acest virus.

Din numărul total, 36 de persoane au fost transferate în alte instituții medicale, iar trei au fost vindecate. În această perioadă au fost înregistrate nouă decese. Tot în același interval de timp, au fost intubați 23 de pacienți. Uncuța mai spune că 50 de ventilatoare pentru respirație mecanică sunt pregătite în cazul în care apare necesitatea de a interveni. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0