Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus în Moldova: 75 de copii sunt infectați cu COVID-19 - care este starea lor

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Spitalului de Boli Contagioase pentru Copii a prezentat informații actualizate despre pacienții din cadrul instituției, în contextul răspândirii noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. La Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii din Chișinău sunt internați 120 de pacienți, inclusiv 107 confirmați cu COVID-19. Din numărul celor infectați, 32 sunt maturi iar 75 de pacienți sunt copii. Informația a fost prezentată astăzi în cadrul ședinței Punctului Național Focal, care s-a desfășurat online, de către directorul Spitalului de Boli Contagioase pentru Copii, Ludmila Bârcă. Potrivit acesteia, 44 dintre pacienți au o stare medie de sănătate, iar 63 - sunt internați cu forme ușoare ale maladiei. Directorul de la spitalui pentru copii precizează că instituția este dotată cu echipament individual de protecție „îndeajuns la toate etapele și absolut peste tot”. 

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Societate
Sergiu Vasilița: Dificultățile din sistemul medical sunt de ordin psihologic

„Costume pentru protecție - 1600 de seturi. În fiecare zi sunt utilizate 68-70 de seturi, ceea ce înseamnă că suntem asigurați pentru o perioadă de 20 de zile”, a precizat Ludmila Bîrcă. 

Aceste costume sunt distribuite medicilor, asistenților medicali, infermierilor și tuturor angajaților în momentul în care au nevoie. 

Cu referire la donații, directorul spune că instituția a primit 400 de mii de lei din care au fost procurate medicamente și substanțe dezinfectante. Totodată, pentru spital au fost donate trei aparate pentru respirație dirijată. Ludmila Bîrcă și-a exprimat mulțumirea pentru toți cei care donează și produse alimentare, astfel alimentația copiilor internați este pe deplin asigurată. Ce ține de atmosfera din cadrul colectivului spitalului, directorul spune că aceasta este una obișnuită. 

„Noi suntem infecționiști. Staționarul nostru a fost conceput ca unul antiepidemic. Noi cunoaștem ce înseamnă zonă sigură, zonă semi-sigură și zonă roșie, care este pentru pacient”, a adăugat directorul Spitalului de Boli Contagioase pentru Copii din Chișinău. Ludmila Bîrcă spune că în prezent există problemă cu asigurarea locurilor în instituție. 

„Avem 120 de pacienți în total, dar 100 de paturi. Instituția nu a fost inclusă în ordinul emis de autorități în privința externării cu un singur rezultat negativ”, a menționat directorul.

Ludmila Bîrcă cere susținerea autorităților pentru a soluționa problema și a putea oferi locuri tuturor celor care au nevoie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0