Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Știința pe timp de pandemie: Alina Trofim, despre activitățile cercetătorilor din Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaAlina Trofim
Alina Trofim - Sputnik Moldova
Abonare
Doctorul în biologie Alina Trofim spune că, în pofida tuturor provocărilor, perioada de izolare este una benefică pentru cugetări cu privire la noile proiecte, planuri de viitor, cercetări și invenții.
Știința pe timp de pandemie: Alina Trofim, despre activitățile cercetătorilor din Moldova

În perioada stării de urgență, activitatea științifică este în plină desfășurare. Majoritatea cercetătorilor își petrec timpul în fața cărților, urmăresc noutățile din domeniul științific și își trasează noi obiective.

Doctorul în biologie Alina Trofim recunoaște că îi este dor de zilele pe care le petrecea muncind în laboratorul său, însă acum are mai mult timp pentru a se concentra asupra unor noi subiecte. Anterior, ea a menționat că în Republica Moldova nu este ușor să fii cercetător și că mulți desfășoară activități științifice din plăcere și pasiune, chiar dacă remunerarea nu este întotdeauna atractivă.

Pe lângă activitatea pe care o desfășoară în domeniul științific, Alina Trofim este și profesor universitar. De când a fost suspendat procesul educațional, instituțiile de învățământ din țară au trecut la instruirea online, fapt ce necesită mai multă atenție și responsabilitate, spune doctorul în biologie. 

"Ne-am adaptat rapid. Lucrăm zilnic cu elevii în fața calculatoarelor. Toată ziua suntem în plină activitate. În condițiile noastre, aceasta este unica soluție de a continua procesul de predare. Este o soluție bună", a precizat ea.

De menționat că Alina Trofim este biolog, cercetător științific, doctor în științe și a fost premiată pentru diversele experimente în urma cărora a obținut o serie de cianobacterii pe care le implementează cu succes în agricultură pentru îmbogățirea solului cu azot, stimularea creșterii plantelor de cultură și a recoltei.

La cea de-a XVI-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate "INFOINVENT 2019", Alina Trofim s-a învrednicit de premiul AGEPI "Cea mai bună invenție creată de o femeie inventator" la nivel național, pentru ciclul de invenții în domeniul microbiologiei şi biotehnologiei.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0