Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove spune cum vor fi sfințite bucatele de Paște

© Sputnik / Miroslav RotariПасхальная ярмарка в парламенте Молдовы пасха яйца
Пасхальная ярмарка в парламенте Молдовы пасха яйца - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove vine cu recomandări pentru slujitorii din cuprinsul Eparhiei de Chișinău, privind săvârșirea slujbei în noaptea de Înviere.

CHIȘINĂU, 12 apr – Sputnik. Sfânta Liturghie pascală va avea loc doar cu participarea slujitorilor și a personalului bisericesc, care ajută la oficierea serviciilor divine.

Întrevederea președintelui Igor Dodon și conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove - Sputnik Moldova
Societate
Mitropolia Moldovei anunță amânarea Paștelui Blajinilor - va fi celebrat în iunie: Video

Iar în cazul comunităților monahale - doar cu participarea obștii mănăstirești. O decizie în acest sens a fost luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Totodată, fiecare parohie va coordona împreună cu administrația publică locală și inspectoratul de poliție din teritoriu modalitatea preluării Focului Sfânt și binecuvântarea prinoaselor din noaptea Învierii.

Mitropolia sugerează și câteva modalități în funcție de specificul fiecărei parohii:

  • Dacă localitatea este compactă și numără câteva zeci de familii, slujitorii se pot deplasa pe la fiecare gospodărie
  • Altă modalitate ar fi binecuvântarea în curtea bisericii, respectându-se toate normele de rigoare (să se intre câte trei persoane, să fie respectată distanța socială, fiecare creștin să poarte masca de protecție și să îmbrace mănuși igienice)
  • Persoanele în etate să evite ieșirea din casă. Vecinii, rudele sau voluntarii din parohie le-ar putea oferi credincioşilor vârstnici şi bolnavi cele sfințite în noaptea Învierii Domnului, precum şi pachete cu daruri alimentare de Paşti

Credincioşii mireni sunt îndemnați să înalțe rugăciuni de acasă, având posibilitatea să urmărească slujba praznicală la posturile TV și la radio.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0