Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sergiu Vasilița: Dificultățile din sistemul medical sunt de ordin psihologic

© SputnikSpitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă
Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Toma Ciorbă - Sputnik Moldova
Abonare
Despre câți pacienți sunt internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și care este atmosfera în rândul medicilor a informat în această dimineață directorul instituției medicale.

CHIȘINĂU, 12 apr - Sputnik. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Cirbă” rămân internați 120 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Informația a fost prezentată de directorul instituției, Sergiu Vasilița, în cadrul ședinței Punctului Focal de astăzi. Potrivit lui, în această dimineață a fost dat acordul pentru transferul a încă patru pacienți internați la Spitalul Clinic Republican. 

Медицинские работники во время проверки состояния пассажира в аэропорту Внуково - Sputnik Moldova
Societate
Dumbrăveanu: Peste 90 de persoane infectate cu virusul COVID-19 au fost tratate

„Acești pacienți nu mai sunt la terapie intensivă, dar necesită asistență medicală și continuarea tratamentului. Încă sunt contaminați și elimină virusul”, a precizat Vasilița. 

Cei patru pacienți vor fi supuși unui test repetat peste 2-3 zile și, în funcție de rezultat, se va decide care vor fi acțiunile ulterioare. Directorul de la „Toma Ciorbă” a mai spus că din numărul total de persoane internate în această instituție medicală 70 au fost externate.

Potrivit lui Vasilița, cele mai mari dificultăți ale colectivului instituției în procesul de tratare a persoanelor cu COVID-19 sunt de ordin psihologic. 

„Am discutat cu personalul medical și am dat indicații ca în cazul în care există frustrări psihologice să fie efectuat testul pentru depistarea cazurilor de infectați în rândul angajaților în sistemul medical”, a adăugat Sergiu Vasilița. 

Vasilița precizează că ieri a fost internat un angajat al instituției, care lucrează în laborator la prelevarea probelor de la pacienți. Acesta beneficiază de asistență medicală, iar starea de sănătate este satisfăcătoare. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0