Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incendiu de vegetație în Capitală: Focul s-a aprins lângă o pădure de la Porțile Orașului

© Photo : Facebook / ISU TulceaIncendiu de vegetație
Incendiu de vegetație - Sputnik Moldova
Abonare
Un incendiu de vegetație a izbucnit astăzi în apropierea pădurii de la intrarea în Capitală. Fumul dens putea fi observat de la kilometri distanță.

CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Un internaut a postat pe o rețea de socializare imagini cu incendiu de vegetație care s-a declanșat în apropiere de Porțile Orașului din sectorul Botanica al Capitalei.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au precizat că incendiul s-a declanșat în apropierea lacului de pe strada Dacia nr. 56 din municipiul Chișinău.

Incendiu în Capitală - Sputnik Moldova
Societate
Incendiu la o stație electrică: 40 de mii de consumatori de la Botanica, fără curent

Potrivit IGSU, s-au înregistrat mai multe focare în apropiere de pădurea din sectorul Botanica, iar flăcările s-au răspândit cu repeziciune.

Pentru localizarea incendiului, la fața locului au intervenit cinci echipaje de pompieri. Focul a fost cât pe ce să mistuie copacii din pădure.

A durat mai bine de trei ore până când incendiul a fost localizat. În acest context, pompierii atenționează oamenii să evite aprinderea gunoiului și a vegetației uscate, pentru că în condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt, aceste focare se pot transforma în incendii de proporții. În total, astăzi s-au declanșat aproape 30 de incendii de vegetație.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0