Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va arăta viața moldovenilor după izolare: Ce își doresc cel mai mult oamenii - Video

© Sputnik / Rodion Procaacasă
acasă - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii spun că după ce vor ieși din izolare își vor revedea prietenii, vor merge în vacață și se vor duce cu mai mult entuziasm la muncă.

CHIȘINĂU, 10 apr - Sputnik. Pe timp de pandemie, cât stăm izolați în case, conștientizăm cât de fericiți am fost acum o lună. Cu toții am fost aruncați brutal într-o realitate pe care nu ne-am fi imaginat-o vreodată. Toate activitățile noastre de rutină, care mai ieri ne plictiseau, astăzi ne lipsesc atât de mult.

Ion Chicu  - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: Aplicăm mai departe prevederile legii suspendate - Iată decizia autorităților

Ne-a fost interzis peste noapte să ne îmbrățișăm oamenii dragi, să ne întâlnim cu prietenii și să petrecem zile însorite în parc. Acum avem timp să medităm, să ne autocunoaștem, să investim timp în dezvoltarea noastră. Cu siguranță nimic nu va mai fi la fel după ce vom ieși ”la lumină”. Iar asta ar putea fi cea mai prețioasă lecție dată omenirii: De a prețui lucrurile simple, dar atât de vitale pentru sufletul nostru.

Oxana Poghiba este stabilită de mulți ani în Italia. Tânăra a revenit în Moldova pentru câteva zile, dar nu a mai putut să se întoarcă din cauza stării de urgență instituită în țara noastră. Oxana s-a pomenit în Moldova de una singură, întrucât iubitul ei a rămas în Italia.

După ce va trece pandemia de COVID-19, tânăra vrea să își revadă oamenii dragi și să petreacă timp prețios cu ei.

”Primul lucru pe care doresc să-l fac este să-mi cumpăr un bilet spre Italia și să zbor la prietenul meu. Deasemenea, îmi doresc foarte mult să ies undeva cu prietenele să luăm micul dejun la o terasă, într-o cafenea. Nu în casă, nu la bucătărie”, a precizat Oxana pentru Sputnik Moldova.

Rodica Rusu își dorește lucruri foarte simple, dar care acum sunt interzise. Să meargă la birou, să-și revadă prietenele și să plece în vacanță.

”Vreau să revin la viața mea normală, să pot să merg la birou, să pot să mă revăd cu prietenii, să nu ne mai fie frică de oamenii din jurul nostru. Cel mai mult imi doresc să merg într-o vacanță”, a precizat Rodica Rusu pentru Sutnik Moldova.

Planurile tuturor au fost date peste cap, dar mai cu seamă a viitorilor miri. Aceștea sunt nevoiți să anuleze nunțile. Organizatoarea de evenimente Mirela Urusciuc spune că o bună parte din evenimentele care urma să le organizeze au fot amânate.

Ea spune că ii lipsește jobul ei. Chiar dacă înainte de autoizolare i se părea extrem de solicitant, acum ar da orice pentru a organiza un eveniment.

”Primul lucru pe care o să-l fac când ieșim din izolare este să dau o petrecere. O voi organiza și voi invita toți prietenii, o să-i cuprind și o să stăm așa cum nu putem sta acum”, a precizat Mirela Urusciuc pentru Sputnik Moldova.

Călătoriile și întâlnirile cu cei dragi sunt în mintea majorității persoanelor care, în perioada pandemiei, vizitează doar supermarketurile și farmaciile. Sunt convinsă că această pandemie ne va face mai uniți și mai buni unii cu alții.

Fluxul de știri
0