Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când vor primi banii beneficiarii de prestații sociale: Anunțul CNAS

© AP Photo / Mark LennihanДолар
Долар  - Sputnik Moldova
Abonare
Casa națională de Asigurări Sociale vine cu informații despre plata prestațiilor de asigurări sociale.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Peste 270 de milioane de lei au fost transferați astăzi de Casa Naţională de Asigurări Sociale pentru plata prestaţiilor sociale, inclusiv banii destinaţi achitării indemnizaţiilor pentru familiile cu copii şi indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă.

Centru de psihiatrie. Imagine simbol - Sputnik Moldova
Societate
Peste 30 de persoane de la Spitalul Clinic de Psihiatrie, infectate cu noul coronavirus

Astfel, beneficiarii de prestații de asigurări sociale pot ridica banii de la prestatorii de servicii.

Transferul indemnizaţiilor pentru familiile cu copii, indemnizaţiilor de maternitate, celor paternale, pentru incapacitate temporară de muncă s-a efectuat pe conturile bancare salariale ale beneficiarilor în baza informaţiei prezentate de instituţiile bancare.

CNAS anunță că au fost efectuate transferurile și pentru compensaţiile şi ajutoarele persoanelor participante la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, indemnizaţiile viagere sportivilor și ajutorul de şomaj.

Banii au fost transferați către ÎS Poşta Moldovei și instituţiile bancare, care au semnat cu Casa Naţională de Asigurări Sociale contracte privind serviciile de distribuire a prestaţiilor sociale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0