Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 30 de persoane de la Spitalul Clinic de Psihiatrie, infectate cu noul coronavirus

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaCentru de psihiatrie. Imagine simbol
Centru de psihiatrie. Imagine simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți bolnavi și cadre medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău au fost testate pozitiv la COVID-19.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Mai multe persoane de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Chișinău au fost confirmate pozitiv la COVID-19, după ce au fost testate.

Анализы крови  - Sputnik Moldova
Societate
Inovație de ultima oră: Pre-diagnosticul la COVID se poate face online

Informația a fost prezentată avocatului Poporului de către conducerea instituției. Este vorba de 32 de persoane dintre care 21 de pacienți internați și 11 cadre medicale.

„Pacienții cu COVID-19 nu sunt transferați în alte instituții în virtutea specificului diagnosticului în legătura cu care au fost internați. Bolnavii sunt tratați nemijlocit în spital, conform protocoalelor și ghidurilor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, se precizează într-un comunicat de presă al instituției Ombudsmanului.

Totodată, alte 49 de persoane care s-au aflat în contact cu personalul medical și bolnavii infectați au fost testate. Rezultatul a ieșit însă negativ. Conducerea SCPC informează că alte 124 de persoane se află în carantină la domiciliu. Instituția este asigurată cu material biodistructiv și echipament de protecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0