Acord de senzație al Puterilor UE! Premieră în istoria Uniunii Europene!

© AP Photo / Alessandra TarantinoEU-Kommissionschef Jean-Claude Juncker signiert Deklaration während EU-Gipfel, Italien (Archiv)
EU-Kommissionschef Jean-Claude Juncker signiert Deklaration während EU-Gipfel, Italien (Archiv) - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire: ”Europa a decis să facă față gravității crizei, Acord excelent privind răspunsul economic la #Coronavirus”

BUCUREȘTI, 10 apr - Sptunik, Evan Răutu. Miniştrii de Finanţe din zona euro au ajuns aseară la un acord privind un plan de sprijinire de 500 de miliarde de euro pentru a face faţă consecinţelor economice ale crizei COVID-19.

La directrice générale du Fonds monétaire international (FMI), Christine Lagarde - Sputnik Moldova
Președintele Băncii Centrale Europene cere solidaritate, dar fără ștergerea datoriilor
Acordul a fost încheiat de puterile zonei euro - Franţa, Germania, Italia, Olanda şi Spania. Conform presei internaționale, cele cinci ţări au ajuns la o înţelegere asupra condiţiilor de acces la liniile de credit ale Mecanismului de Stabilitate European.

Olanda, care s-a opus inițial cerând impunerea sau menținerea unor criterii economice specifice, a renunțat, dându-și acordul.

Conform ministrului francez de Finanţe, Bruno Le Maire, acordul include ”500 de miliarde de euro disponibili imediat”, dar şi ”un fond de relansare în curs de a veni”.

”Europa a decis să facă față gravității crizei”, a scris ministrul francez pe Twitter.
Fluxul de știri
0