Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei moldoveni au fost preluați de la aeroport de către Serviciul 112

© Sputnik / Evgheni PanasencoAeroportul international chisinau
Aeroportul international chisinau - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Poliția de Frontieră anunță câți modoveni au venit acasă, câte persoane au completat declarațiile pe propria răspundere pentru achitarea poliței de asigurare medicală și câte nereguli au înregistrat. Oamenii legii informează că iau toate măsurile împotriva COVID-19.

Пограничники приняли эстафету 22 Pushup Challenge  - Sputnik Moldova
Societate
Șeful Poliției de Frontieră, Corneliu Groza, ar fi infectat cu noul coronavirus
CHIȘINĂU, 10 apr. – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 2 437 de persoane, dintre care 1 600  de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au trecut frontiera moldo-română: 780,  iar pe cea cu Ucraina - 593 de persoane. Totodată, 227 de pasageri au fost la aeroport și au venit cu ajutorul curselor charter din Londra și Lisabona. Trei călători aveau febră și au fost transportați la spital.

În total, au fost completate și semnate 1 377 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală. Polițiștii de frontieră au înregistrat și mai multe nereguli. 10 persoane au încălcat regimul de frontieră, un călător a fost depistat cu consemn național, iar un alt cetățean a fost documentat pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice.

În același timp, oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 60 de apeluri. 

Медицинский полис - Sputnik Moldova
Oficial: Moldovenii care revin în țară sunt obligați să achite polița de asigurare
Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextual măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19. În prezent, în Moldova sunt înregistrate 1 289 de cazuri cu coronavirus. Până acum, 29 de oameni au murit.

Poliția de Forntieră continua să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea COVID-19. În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.

Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oicial de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fluxul de știri
0