Premierul Italiei: Uniunea Europeană ar putea eșua din cauza pandemiei

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Италии Джузеппе Конте
Премьер-министр Италии Джузеппе Конте - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul italian Giuseppe Conte a făcut declarații surprinzătoare la BBC: proiectul UE riscă să se prăbușească din cauza crizei coronavirusului.

BRUXELLES, 10 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Giuseppe Conte a spus pentru BBC că pandemia a început ca o ”urgenţă de sănătate, dar s-a transformat rapid într-o urgenţă socială şi economică” și a avertizat că această criză este o mare provocare pentru existenţa Europei şi pentru istoria Europei, proiectul UE riscând să se prăbușească din cauza crizei.

”Pandemia testează structura economică a Italiei şi a altor ţări din lume. De aceea avem nevoie de un răspuns social şi economic la nivel european. Este o mare provocare pentru existenţa Europei şi pentru istoria Europei. Eu şi ceilalţi lideri europeni trebuie să ne ridicăm la nivelul provocării”, a declarat Conte.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Un cuib de vipere și șacali: Salvini amenință cu ieșirea Italiei din UE
Oficialul italian a atras atenția că, dacă răspunsul nu este unul solid şi unitar, dacă Europa nu reuşeşte să prezinte o politică financiară şi monetară adecvată la cea mai mare provocare de după al Doilea Război Mondial, atunci cu siguranţă nu doar cetăţenii italieni, ci toţi cetăţenii europeni vor fi profund dezamăgiţi.

Giuseppe Conte susține de mai mult timp că este nevoie de emiterea unor obligaţiuni speciale europene în cadrul unui pachet de stimulente financiare pentru companiile europene, astfel încât Europa să poată face faţă concurenţei din partea SUA şi a Chinei.

Italia şi Spania, care sunt susținătorii cei mai puternici ai emiterii ”coronabondurilor”, sunt ţările membre ale blocului comunitar cele mai afectate de pandemia COVID-19.

Fluxul de știri
0