Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un cuib de vipere și șacali: Salvini amenință cu ieșirea Italiei din UE

© Sputnik / Алессандро Рота / Trecere la banca de fotografiiMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Fostul vicepremier Matteo Salvini amenință cu ieșirea Italiei din Uniunea Europeană în cazul în care UE nu va lua măsurile necesare pentru depășirea crizei post-pandemie.

CHIȘINĂU, 27 mar – Sputnik. Liderul celui mai popular partid din Italia – Lega, fostul vicepremier Matteo Salvini, a criticat Uniunea Europeană pentru tărăgănarea măsurile de combatere a urmărilor pandemiei de coronavirus și chiar a amenințat cu ieșirea din UE, informează RIA Novosti.

”E o nebunie. Europa mai are nevoie de 15 zile pentru a decide ce să facă, cui și cum să ajute, dacă îi va ajuta. În condiții extreme, când oamenii mor astăzi de pneumonie, iar mâine ar putea, posibil, să moară de sărăcie”, a declarat politicianul italian publicației affaritaliani.it.

Fiind întrebat despre contradicțiile din interiorul Uniunii Europene cu privire la măsurile de depășire a urmărilor pandemiei, Salvini a declarat:

“Nu e nicio uniune, ci un cuib de vipere și șacali. Mai întâi vom învinge virusul, apoi ne vom gândi la Europa. Dacă va fi nevoie, ne vom lua rămas bun, fără a aduce mulțumiri”, a punctat Salvini.

Spital în Italia - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus: Italia încă nu a atins vârful infecţiilor – peste 700 morţi într-o singură zi
Joi, presa italiană a anunțat pe surse că premierul Italiei, Giuseppe Conte, în cadrul ședinței celor 27 de lideri ai UE, care a avut loc în format de videoconferință, a respins proiectul documentului final cu privire la măsurile de depășire a urmărilor pandemiei de coronavirus.

Acesta le-a dat colegilor 10 zile la dispoziție pentru a identifica „o soluție adecvată care să corespundă situației excepționale”. Premierul a declarat că instrumentele elaborare în trecut în UE, care vizează politica financiar-economică ale unor state, nu corespund provocărilor de astăzi.

Fluxul de știri
0