Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Patru agenți economici au fost amendați: Nu au repesctat regulile pe timp de pandemie

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
În pofida amenzilor mari, moldovenii par greu de convins să respecte măsurile de prevenire și combatere a virusului Covid-19. Oamenii continuă activitățile ilicite, iar pentru asta sunt trași la răspundere.

CHIȘINĂU,  10 apr. – Sputnik. Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au documentat patru cazuri de activitate ilicită privind comercializarea și prepararea băuturilor calde, vânzarea soluțiilor antiseptice, dar și a mănușilor medicinale.

Un agent economic din municipiul Chișinău a fost documentat pentru că a preparat și a vândut băuturi calde, iar clienții le consumau pe mesele amplasate în interior. Astfel, antreprenorul a fost sancționat cu 75 de mii de lei.

© Photo : Poliția Republicii MoldovaActivități ilicite pe timp de pandemie
Patru agenți economici au fost amendați: Nu au repesctat regulile pe timp de pandemie  - Sputnik Moldova
Activități ilicite pe timp de pandemie

Un alt proces contravențional a fost întocmit pe numele unei persoane care comercializa ilegal soluții antiseptice. De la fața locului au fost ridicate 100 de litri de dezinfectant, care urmau să fie vândute la un preț de 10 000 de lei. Într-un caz similar, polițiștii au confiscat 600 de perechi de mănuși medicinale, în valoare de 30 000 de lei.

Церковная Служба - Sputnik Moldova
Societate
Amenzi usturătoare pentru patru preoți: Au organizat slujbe pe timp de pandemie

Contrar prevederilor emise de Comisia peentru Situații Excepționale, a activat și o întreprindere din Edineț. Și în acest caz, agentul economic urmează să fie tras la răspundere. Inspectoratul General al Poliției reiterează că polițiștii nu vor tolera asemenea încălcări și vor reacționa. 

Până în prezent, au fost aplicate peste 300 de amenzi în privința mai multor persoane fizice și juridice, pentru nerespectarea măsurilor împotriva răspândirii Covid-19. În total, suma amenzilor a ajuns la aproximativ la șase milioane de lei. Despre acesta a anunțat recent consilierul ministrului de Interne, Alina Zbancă, în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal". Pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost declarată stare de urgenţă în perioada 17 martie-15 mai 2020. Astfel, au voie să activeze doar alimentarele, farmaciile, stațiile PECO și magazinele agicole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0