Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Amenzi usturătoare pentru patru preoți: Au organizat slujbe pe timp de pandemie

© Sputnik / Miroslav RotariЦерковная Служба
Церковная Служба - Sputnik Moldova
Abonare
Patru preoți au fost sancționați de oamenii legii pentru că au săvârșit Serviciul Divin în interiorul bisericilor, cu participarea enoriașilor, astfel încălcând decizia Comisiei Situații Excepționale.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Patru preoți au fost sancționați de oamenii legii pentru că nu au respectat prevederilor Hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.

Este vorba de doi preoți de la două biserici din satul Racovăț raionul Soroca care au oficiat slujba divină în data de 4 aprilie unde în incinta lăcaşelor sfinte au participat și enoriași. Cei doi au fost sancţionați cu 22.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică. Alți doi preoți, din satele Băxani și Vădeni au fost amendați și ei după ce au săvârșit Sfânta Liturghie pe data de 5 aprilie.

Распятие  - Sputnik Moldova
Societate
Preot amendat de polițiști pentru că a desfășurat slujba în biserică

”Pentru nerespectarea prevederilor hotărârilor Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică, preoții a două biserici din satele Băxani și Vădeni din raionul Soroca care au oficiat slujba divină la data 05.04.2020 în incinta și-n curtea lăcaşelor sfinte cu participarea enoriașilor, au fost sancţionați cu amendă în mărime de 450 unităţi convenţionale(22.500 lei), pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a bolilor epidemice care pun în pericol sănătatea publică”, a precizat pentru Sputnik Moldova ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Briceni, Svetlana Talpă. 

Persoanele care nu respectă prevederile Comisiei pentru Situații Excepționale riscă amenzi de până la 50 de mii de lei sau închisoare de până la 3 ani. 

Fluxul de știri
0