Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 2,5 milioane de lei au fost donate pentru combaterea COVID-19: Unde ajung banii

© Sputnik / Miroslav RotariПримария Кишинев
Примария Кишинев  - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii care au făcut donații în contul deschis de Primăria municipiul Chișinău pentru combaterea COVID-19 pot vedea unde ajung banii.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Peste 2 milioane de lei s-au acumulat până ieri în contul deschis de Primăria municipiului Chișinău în cadrul Campaniei de colectare a fondurilor pentru instituțiile medicale implicate în tratarea bolnavilor cu COVID-19.

Întrevederea președintelui Igor Dodon și conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove - Sputnik Moldova
Societate
Mitropolia Moldovei anunță amânarea Paștelui Blajinilor - va fi celebrat în iunie: Video

Astfel, cetățenii, persoanele fizice și juridice au donat în total 2 milioane 684 mii lei.

Potrivit informațiilor furnizate de municipalitate, banii acumulați în contul bancar sunt distribuiți periodic pentru spitalele care primesc bolnavi cu coronavirus, iar suma rămasă constituie 99 de mii de lei.

Astfel, din suma totală, 200 de mii de lei au fost transferate la Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii. Alte 200 de mii de lei a primit Maternitatea municipală nr. 2.

În conturile asociaţiilor medicale-teritoriale din cele 5 sectoare ale Capitalei au fost transferate 250 de mii de lei - câte 50 de mii pentru fiecare instituție. Și preturile din Capitală au primit câte 20 de mii de lei, suma totală fiind de 100 de mii.

Întrevederea președintelui Igor Dodon și conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove - Sputnik Moldova
Societate
Cum vor fi oficiate slujbele de Paște și cum va ajunge Lumina Sfântă în Moldova

Totodată, 1 milion 99 de mii de lei a fost redirecţionat pe contul Direcției generale asistență socială și sănătate. Din aceşti bani au fost achiziționate 3500 de echipamente/costume de protecție pentru medici, 1000 de teste pentru depistarea COVID-19, 3500 de viziere, 3500 de măști de protecție, 30 de termoscanere.

Miercuri, 500 de mii de lei au fost repartizați Centrului medical ”Constructorul Covid-19”, alte 100 de mii - Spitalului de Boli Contagioase pentru Copii, iar 135 de mii de lei au ajuns la Direcţia generală asistenţă socială şi sănătate.

În total, în doar o zi aproximativ 735 de mii de lei au fost repartizați de Primăria Chișinău.

Contul bancar pentru donații rămâne în continuare deschis, iar detaliile sunt prezentate pe pagina web a Primăriei Chișinău.

Fluxul de știri
0