Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o universitate face donații pentru instituțiile medicale

© Sputnik / OsmatescoТехнический Университет Молдовы
Технический Университет Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Încă o universitate a decis să doneze bani pentru sistemul medical în lupta cu pandemia COVID-19. Este vorba despre Universitatea Tehnică a Moldovei care a venit cu un suport financiar substanțial.

CHIȘINĂU, 10 apr. – Sputnik. Îndemnul municipalității de a face donații instituțiilor medicale pentru procurarea echipamentelor necesare în prevenirea coronavirusului a fost auzit și de Universitatea Tehnică a Moldovei.

Donații pentru Spitalul Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail” - Sputnik Moldova
Societate
Donații pentru Spitalul "Sfântul Arhanghel Mihail"

Profesorii UTM au reuşit să colecteze peste 150 de mii de lei. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că banii sunt transferați în contul centrului de traij de la ''Moldexpo'', iar din suma oferită conducerea instituției va procura echipamentele medicale şi consumabilele necesare.

Centrul de triaj are o capacitate de 400 de locuri pentru pacienți, însă autoritățile planifică să extindă numărul de patru. Edilul Ion Ceban a menționat că Primăria Chișinău a oferit suport pentru ca cele 3 pavilioane să fie dotate și echipate la cel mai înalt nivel.

Recent, și conducerea Academiei de Studii Economice a Moldovei a donat 135 de mii de lei ajutor pentru Spitalul Clinic Municipal ''Sfântul Arhanghel Mihail'' din Capitală. Din aceşti bani au fost procurate mai multe aparate şi utilaje medicale necesare pentru tratarea bolnavilor cu COVID. În prezent, sunt 1 289 de cetățeni infectați cu COVID-19. Până acum, 56 s-au tratat, iar 29 au murit. 

Fluxul de știri
0