Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Donații pentru Spitalul "Sfântul Arhanghel Mihail"

© Photo : Facebook / Iv CebanDonații pentru Spitalul Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail”
Donații pentru Spitalul Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail” - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea Academiei de Studii Economice a Moldovei a reușit să colecteze 135 de mii de lei ajutor pentru Spitalul Clinic Municipal ''Sfântul Arhanghel Mihail'' din Capitală. Despre aceasta a anunțat primarul Ion Ceban.

CHIȘINĂU, 9 apr. – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că Academia de Studii Economice a Moldovei a reacționat la apelul de solidarizare făcut de către Primăria Chișinău și a reușit să colecteze împreună cu corpul profesoral didactic al instituției peste 135 de mii de lei. Din aceşti bani au fost procurate și donate Spitalului Clinic Municipal ''Sfântul Arhanghel Mihail'' mai multe aparate şi utilaje medicale necesare pentru tratarea bolnavilor cu COVID.

© Photo : Facebook / Iv CebanDonații pentru Spitalul Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail”
Donații pentru Spitalul Sfântul Arhanghel Mihail - Sputnik Moldova
Donații pentru Spitalul Clinic Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail”

Este vorba despre un monitor medical compact 7, un electrocardiograf cu 6 canale, 10 tonometre aneroide și 10 stetoscoape medicale. Spitalul Clinic Municipal "Sfântul Arhanghel Mihail" a fost reprofilat şi, în prezent, primeşte pacienți cu forme uşoare şi medii de coronavirus. 

Instituția medico-sanitară publică „Constructorul COVID-19” - Sputnik Moldova
Societate
Sanatoriul "Constructorul" va primi pacienți suspecți de COVID-19
Primarul Capitalei susține că iniţial în spital au fost amenajate 5 secţii cu 215 paturi, iar acum se pregătesc încă două secţii cu încă 80 de paturi. Numărul bolnavilor internaţi în acest moment în spital a ajuns la 129.

Ion Cbean le-a mulțumit celor 72 de angajați medicali ai Spitalului "Sfântul Arhanghel Mihail", care sunt în prima linie și a mai anunțat că pentru gestionarea eficientă a situaţiei, din fondul de rezervă a municipalităţii au fost oferiţi instituţiei medicale - 500 de mii de lei.

În prezent, sunt 1 174 de cetățeni infectați cu COVID-19. Până acum, 43 s-au tratat, iar 28 au murit. 

Fluxul de știri
0