Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prima ambulanță cu un suspect de COVID-19 a ajuns la centrul de triaj de la Moldexpo

© Sputnik / Victor CiobanuMoldexpo
Moldexpo - Sputnik Moldova
Abonare
La centrul de triaj de la Moldexpo a ajuns prima abulanță. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a postat pe pagina sa de Facebook o poză cu echipajul medical care a adus un bolnav cu suspecție de COVID-19.

CHIȘINĂU,  10 apr. – Sputnik. Primaru Caitalei, Ion Ceban, a scris că ambulanța a adus un pacient cu simptome de COVID-19. Toate persoanele care vor ajunge la centrul de triaj urmează să fie tastate, iar în funcție de starea de sănătate pe care o manifestă vor fi transferate în spitalele strategice.

Recent, zona IT de la centrul Moldexpo a primit computere de la Ambasada SUA și PNUD. Acest lucru va oferi posibilitatea ca în regim operativ să fie stocate datele pacienților, iar informația să fie prelucrată rapid. 

Amintim că autoritățile au decis ca în perioada pandemiei COVID-19 pavilioanele Moldexpo să fie transformate în centru de triaj. Persoanele care au simtome asociate coronavirusului vor fi inițial internate acolo, iar dacă li se va confirma infecția COVID-19 vor fi transportate în spitalele în care vor fi locuri disponibile.

În prezent, sunt 1 289 de cazuri de COVID-19. Dintre acestea, 143 de oameni sunt în stare gravă, iar 443 în stare de graviditate medie. Opt persoane sunt conectate la respirație artificilă la Spitalul Clinic Republican și la Institutul de Medicină Urgentă. Până acum, 56 de persoane s-au vindecat, iar 29 au murit.

Fluxul de știri
0