Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Legea bugetului pentru 2020 va fi rectificată săptămâna viitoare

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUПрезидент Республики Молдова Игорь Додон
Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Legea Bugetului Republicii Moldva pentru anul 2020 urmează să fie rectificată. Iată când se va întâmpla acest lucru.

CHIȘINĂU, 10 apr – Sputnik. Săptămâna viitoare Guvernul va veni cu modificarea bugetului pentru anul 2020. Informația a fost prezentată în această dimineață de șeful statului în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”. Igor Dodon spune că rectificarea bugetului se va face ținând cont de situația în care se află Republica Moldova din cauza noului coronavirus.

Обустройство карантинного центра на территории Молдэкспо - Sputnik Moldova
Societate
Când va fi sistată starea de urgență și vom putea ieși din casă – Iată de spune Dodon

Acesta a precizat că sunt examinate diverse modalități de susținere a anumitor sectoare care au fost afectate. În special, Dodon s-a referit la acoperirea creditelor care se vor lua sau au fost luate până la declararea stării de urgență.

„Cu aceste propuneri vom veni odată cu rectificarea bugetului, care ar putea avea loc săptămâna viitoare”, a declarat șeful statului.

Potrivit lui, în bugetul pentru 2020 vor fi incluse și sursele externe.

„Ieri, Federația Rusă a aprobat acordul de creditare cu Republica Moldova în cadrul ședințe de Guvern”, a mai spus președintele.

Astfel, în următoarele zile acordul urmează a fi semnat, iar cele 200 de milioane de euro să fie incluse în Bugetul pentru 2020.

Fluxul de știri
0