Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Taxa pentru magazinele online ar putea fi suspendată - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău le recomandă consilierilor aprobarea unui proiect de decizie privind susținerea magazinelor online.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Taxa pentru magazinele online ar putea fi suspendată pentru o perioadă nedeterminată. În context, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău îi recomandă Consiliului Municipal Chișinău aprobarea unui proiect de decizie privind suspendarea provizorie a taxei pentru acest tip de comerț.

Astfel, CSE a municipiului Chișinău le recomandă agenților economici comercializarea produselor online pe teritoriul municipiului Chișinău, iar în procesul livrării produselor comandate online să fie respectate obligatoriu normele pentru combaterea răspândirii infecției COVID-19.

Moldexpo - Sputnik Moldova
Societate
Centrul de triaj de la Moldexpo începe să primească pacienți suspecți de COVID-19

„Se permite, zilnic, între orele 06.00-14.00, comerțul ambulant gospodăriilor țărănești (de fermier), cu produse agricole vegetale de producție proprie, material săditor, semincer, (din remorcă sau automagazin), în baza schemelor de amplasare emise de preturile de sector sau primăriile din suburbiile municipiului Chișinău, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru combaterea răspândirii infecției COVID-19 (minimum 3 metri distantă între unitățile comerciale)”, este precizat în decizia Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău.

Totodată, se permite zilnic, între orele 06.00-17.00, desfășurarea comerțului angro cu produse agricole vegetale, material săditor, semincer de producție proprie și animale domestice pe teritoriul amenajat din strada Cărbunari 9, aflat în gestiunea economică a ÎM „Piața Centrală”, cu condiția respectării normelor pentru combaterea răspândirii infecției COVID -19.

Comisia a mai decis să le interzică unităților comerciale, care prestează servicii în perioada regimului de carantină, să desfășoare activitatea fără deținerea mijloacelor individuale de protecție.

Fluxul de știri
0