Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă intră astăzi în carantină

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIКак выглядят населенные пункты, где объявлен карантин
Как выглядят населенные пункты, где объявлен карантин - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a decis ieri instituirea regimiului de carantină în satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă.

CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă intră în carantină astăzi, la ora 08:00, potrivit deciziei de ieri a Comisiei pentru Situații Excepționale.

Национальный банк Молдовы  - Sputnik Moldova
Decizie importantă a BNM: Iată care sunt recomandările pentru bănci pe timp de epidemie
Hotărârea a fost luată având în vedere că în localitate au fost confirmate 29 de cazuri de COVID-19. 

”Este vorba de un sat mare, cu un număr impunător de populație, dar, reieșind și din numărul celor infectați (29 de cazuri), vrem să prevenim anumite efecte care pot urma”, a declarat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

În prezent este instituit regim de carantină în orașul Ștefan Vodă, satul Carahasani din raionul Ștefan Vodă și în municipiul Soroca. În satele Sofia și Bălceana din raionul Hâncești regimul de carantină a fost ridicat, după ce au trecut 14 zile de la instituire și nu a mai fost niciun caz nou înregistrat de contaminare. 

În Moldova au fost confirmate până acum 1174 de cazuri de infectare cu COVID-19. 

Fluxul de știri
0