Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Republica Moldova va primi 87 de milioane de euro: De unde vin banii

© AFP 2024 / INA FASSBENDERЕвро
Евро - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova va primi ajutor financiar pentru combaterea crizei provocate de starea de urgență instituită după răspândirea noului coronavirus.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Republica Moldova va primi bani pentru combaterea crizei cauzate de pandemia COVID-19. Astfel, 87 de milioane de euro vor fi alocate de Uniunea Europeană prin programul bilateral.  

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că ieri, 8 aprilie, Comisia Europeană a făcut publice mai multe detalii privind asistența acordată de UE la nivel global pentru acoperirea necesităților imediate și pentru depășirea consecințelor de lungă durată provocate de criza epidemiologică. 

Супермаркет - Sputnik Moldova
Societate
Taxa pentru magazinele online ar putea fi suspendată - Detalii

Potrivit informațiilor, această sumă se formează din fonduri disponibile din alte programe de asistență europeană în vigoare.

De precizat este că această asistență vine să completeze fondurile în valoare totală de 140 de milioane care au fost alocate de UE tuturor țărilor din Parteneriatul Estic (PaE) din programul regional de asistență.

În cadrul acestui program, Uniunea Europeană a alocat 30 de milioane de euro prin intermediul Organizației Mondiale a Sănătății pentru sistemele medicale. Alte aproximativ 11.3 milioane sunt oferite pentru susținerea păturilor vulnerabile și pentru necesitățile sociale. Acești bani vor fi valorificați prin intermediul organizațiilor societății civile, iar aproximativ 100 de milioane de euro sunt oferite pentru redresarea economiei, în special a întreprinderilor mici și mijlocii.

Fluxul de știri
0