Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Frontieră: Trei cetățeni au fost preluați de la vamă cu simptome ale COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră anunță că trei moldoveni care au revenit ieri în țară prezentau stare subfebrilă și, conform procedurii de operare, a fost anunțat Serviciul de Urgență 112 care a preluat persoanele la spital.

CHIȘINĂU, 9 apr. – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 2 434 de persoane, dintre care 1 396  de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au trecut frontiera moldo-română: 764,  iar pe cea cu Ucraina - 233 de persoane. Trei călători aveau febră și au fost transportați la spital. Totodată, 223 de pasageri au fost la aeroport și au venit cu ajutorul curselor charter din Germania.

Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Societate
Alte două puncte de trecere a frontierei de stat și-au sistat activitatea

În total, au fost completate și semnate 1 180 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală. Polițiștii de frontieră au înregistrat și mai multe nereguli. Două persoane au fost documentate pentru că au încălcat regulile de transportare și de folosire a vinietelor, alți doi călători au fost depistați cu consemn național, iar alți doi oameni au încălcat restricțiile privind starea excepțională. 

În același timp, oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 87 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextual măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19. În prezent, în Moldova sunt înregistrate 1 174 de cazuri cu coronavirus. Până acum, 28 oameni au murit.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Încă o viață luată de COVID-19: Un bărbat a murit noaptea trecută
Poliția de Forntieră continua să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea COVID-19. În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oicial de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fluxul de știri
0