Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decorațiunile pentru masa de Paști - bucurie pentru ochi și suflet

© Photo : Cătălina CerneiDecorațiuni pentru masa de Paști
Decorațiuni pentru masa de Paști  - Sputnik Moldova
Abonare
Chiar dacă în acest an, din cauza pandemiei, spiritul sărbătorilor pascale nu se resimte la fel ca altădată, magazinele au scos în vânzare diverse decorațiuni tematice. Moldovenii le cumpără, sperând că acestea vor crea atmosferă în case.

CHIȘINĂU,  9 apr. – Sputnik. Paștele este o sărbătoare de familie, care aduce bucuria Învierii în casele tuturor creștinilor.

Întrevederea președintelui Igor Dodon și conducerea Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove - Sputnik Moldova
Societate
Mitropolia Moldovei anunță amânarea Paștelui Blajinilor - va fi celebrat în iunie: Video

Majoritatea oamenilor sunt dorinci de a se reuni cu rudele la masă și de a gusta din pască, cozonac și ouă roșii. Probabil, nimeni nu s-a putut gândi că, în acest an, Paștele va fi sărbătorit cu totul altfel.

Din cauza pandemiei provocate de COVID-19, fiecare familie va trebui să stea acasă și să nu primască oaspeți, pentru că aglomerația însemană pericol de răspândire a coronavirusului.

Reprezentanții magazinelor au scos pe rafturi diverse decorațiuni pentru masa de Paști. De la ouă, iepurași și puișori, până la șervețele cu motive pascale. Astfel, oamenii cumpără diverse lucruri drăguțe, pentru ca măcar puțin să simtă bucuria sărbătorii. 

© Photo : Cătălina CerneiDecorațiuni pentru masa de Paști
Decorațiunile pentru masa de Paști - bucurie pentru ochi și suflet  - Sputnik Moldova
Decorațiuni pentru masa de Paști
Prețurile decorațiunilor sunt pentru toate buzunarele. Un iepuraș din ceramică îl poți cumpăra cu 20 de lei, un ou din lemn costă 19 lei, iar șervețelele cu motive pascale se vând cu 25 de lei. Sunt însă și unele decorațiuni care depășesc 150 de lei.

Diana și Ion din Capitală au mers la magazin după produse alimentare. Femeia a fost ademenită de decorațiunile scoase în vânzare și și-a cumpărat câteva obiecte drăguțe pentru masa de Paști.

''În acest an, Paștele îl vom sărbători doar în doi, pentru că nu vrem să ne punem în pericol părinții și alte rude. Am decis să cumpăr câteva decorațiuni ca să simțim spiritul sărbătorilor pascale. Cu 80 de lei am reușit să cumpăr doi iepurași, un ou și șervețele cu imprimeu de sărbătoare. Sperăm măcar așa să ne putem bucura de Învierea Domnului Isus Hristos. Ne rugăm ca Domnul să apere omenirea de COVID-19 și viața să revină la normal'', a spus femeia pentru Sputnik Moldova. 
© Photo : Cătălina CerneiDecorațiuni pentru masa de Paști
Decorațiunile pentru masa de Paști - bucurie pentru ochi și suflet  - Sputnik Moldova
Decorațiuni pentru masa de Paști

Paștele va fi sărbătorit în data de 19 aprilie. Autoritățile au anunțat anterior că oamenii nu vor putea merge la slujbele din noaptea de Înviere, pentru a nu se expune riscului de îmbolnăvire cu COVID-19.

Preoții vor oficia slujbe în biserici fără enoriași, iar serviciile religioase urmează să fie transmise în direct de televiziunea națională și radioul național.

În urma apelului pe care l-a făcut președintele Igor Dodon, mai mulți creștini cu posibilități și-au unit eforturile pentru a aduce și, în acest an, în țara noastră Focul Haric. 

Fluxul de știri
0