Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alte 115 cazuri noi de COVID-19 confirmate în Republica Moldova

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaДемонстрация диагностики для обнаружения коронавируса центром ФМБА России
Демонстрация диагностики для обнаружения коронавируса центром ФМБА России - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 115 cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, din 534 de probe examinate în laboratoare. Bilanțul îmbolnăvirilor: 1.289 de cazuri.

CHIȘINĂU, 9 apr – Sputnik. Din cele 115 cazuri de COVID-19 confirmate astăzi, 3 sunt „de import” – din Rusia, Germania și Italia, iar 112 cazuri – cu transmitere locală. Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 1.289 de cazuri în Republica Moldova. 

Происшествия - Sputnik Moldova
Societate
Lucrul excepțional pe care-l face Spitalul Militar din Chișinău în lupta cu COVID-19

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la briefingul de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Cazuri noi s-au înregistrat în Chișinău – 40, Fălești - 14, Ștefan Vodă – 12, regiunea transnistreană – 10, Orhei – 6, Glodeni – 5, Comrat – 4, Cahul și Criuleni – câte 3 cazuri, Căușeni, Rezina, Soroca, Strășeni – câte 2 cazuri, Briceni, Cimișlia, Florești, Leova, Telenești, Taraclia, Ungheni - câte un caz. 

De mâine, pacienții cu COVID-19 manifestat în formă ușoară vor fi tratați la domiciliu, de medicul de familie, a anunțat ministrul Sănătății.  

La briefing a participat și premierul Ion Chicu.

Cum arată localitățile în care a fost instituită carantina - Sputnik Moldova
Societate
Cum arată localitățile în care a fost instituită carantina – Foto

Șeful Guvernului a spus că, dintre cele patru localități aflate în regim de carantină, cea mai alarmantă situație este cea din orașul Ștefan Vodă. Autoritățile centrale apreciază că vor fi nevoite să adopte măsuri suplimentare în cazul acestei localități. Prim-ministrul a făcut un apel către primarul din Ștefan Vodă „să acorde tot suportul autorităților statului, pentru a respecta regimul de carantină”. 

Carantina a fost instituită în municipiul Soroca, localitatea Boghiceni, din raionul Hâncești, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani, din raionul Ștefan Vodă. 

Până astăzi, în Republica Moldova au decedat 29 de persoane contaminate cu noul coronavirus, iar 50 de pacienți s-au însănătoșit.

Fluxul de știri
0