Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încă un sat ar putea intra în carantină – Iată ce a declarat ministrul Sănătății

© Sputnik / Николай Хижняк / Accesați arhiva multimediaДевушка с ноутбуком во время самоизоляции
Девушка с ноутбуком во время самоизоляции - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că participanții la ședința de astăzi dimineața a Punctului Focal Național recomandă instituirea carantinei în satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Viorica Dumbrăveanu a spus că în satul Talmaza din raionul Ștefan Vodă au fost deja înregistrate 29 de cazuri de infecție cu coronavirus.

Un operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19 - Sputnik Moldova
Societate
Încă două persoane au decedat din cauza COVID-19
"Astăzi, pe platforma Punctului Focal Național a fost luată decizia de a înainta recomandarea Comisie Situației Excepționale de a institui regim de carantină în satul Talmaza. Este vorba de un sat mare, cu un număr impunător de populație, dar, reieșind și din numărul celor infectați (29 de cazuri), vrem să prevenim anumite efecte care pot urma", a declarat ministrul Sănătății.

Acum urmează că, astăzi, când se va întruni în ședință, Comisia Situații Excepționale să decidă dacă instituie sau nu regim de carantină în satul Talmaza.

Minitrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a mai anunțat că încă două persoane au decedat din cauza COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din Cahul. El a fost internat în data de 2 aprilie. În cel de-al doilea caz, este vorba despre un bărbat de 62 de ani din Glodeni, care a fost adus în Capitală în data de 6 aprilie. Până acum din cauza coronavirusului au murit 24 de persoane, dintre care trei angajați din sistemul medical.

Fluxul de știri
0