Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă două persoane au decedat din cauza COVID-19

© AFP 2022 / THOMAS SAMSONUn operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19
Un operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că încă două persoane au murit din cauza COVID-19. În același timp, șapte persoane sunt intubate.

CHIȘINĂU, 8 apr. – Sputnik. Minitrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că două persoane au decedat din cauza COVID-19. Este vorba despre un bărbat de 71 de ani din Cahul. El a fost internat în data de 2 aprilie. În cel de-al doilea caz, este vorba despre un bărbat de 62 de ani din Glodeni, care a fost adus în Capitală în data de 6 aprilie. Până acum din cauza coronavirusului au murit 24 de persoane, dintre care trei angajați din sistemul medical.  

Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Republica Moldova trece la scenariul patru de gestionare a COVID-19
În țară sunt 1 056 de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, 114 sunt în stare gravă, iar 328 în stare de gravitate medie. Acum, șapte persoane sunt intubate. Este vorba despre patru pacienți conectați la aparate la Spitalul Clinic Republican și trei la Institutul de Medicină Urgentă.

Până acum, 43 de oameni au fost vindecați. Totodată, 114 cazuri sunt de import, iar 942 sunt cu transmitere locală. În total, 5 108 persoane au fost  testate la COVID-19. 

În regiunea transnistreană sunt 59 de pacienți cu COVID-19. Aceștia sunt internați în spitalele din Tiraspol, dar sunt și persoane care au fost aduse în instituțiile medicale din Chișinău. 

În condițiile în care a fost depășit pragul de 1 000 de îmbolnăviri, Republica Moldova trece la scenariul patru de gestionare a pandemiei COVID-19. Anterior, șeful statului a declarat că, pentru a face față acestui scenariu, este nevoie de medici, medicamente, utilaje medicale și spitale. Potrivit lui Igor Dodon, la această etapă 27 de spitale și instituții spitalicești de nivel național, regional și spitalele raionale sunt implicate în gestionarea crizei declanșate de noul coronavirus. În prezent, peste 45 de mii de persoane sunt implicate în gestionarea pandemiei. 

Fluxul de știri
0