Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Victor Gaiciuc a solicitat ajutoare pentru veterani: Răspunsul lui Igor Dodon - Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон провел рабочую встречу с советником по вопросам обороны и национальной безопасности Виктором Гайчуком.
Президент Молдовы Игорь Додон провел рабочую встречу с советником  по вопросам обороны и национальной безопасности Виктором Гайчуком. - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea statului și asociațiile de veterani și combatanți vor căuta posibilități să-i ajute în această perioadă de criză pe veteranii invalizi ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, războiului din Afganistan și ai conflictului militar de pe Nistru din anul 1992.

Comemorarea celor căzuți în războiul din Afganistan la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei — Sfântă Amintire” - Sputnik Moldova
Politică
Victor Gaiciuc: Am rude, colegi, camarazi care au luptat în războiul din Afganistan
CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. O rugăminte de a identifica posibilitatea acordării unor ajutoare sociale veteranilor invalizi ai celui de-al Doilea Război Mondial, ai războiului din Afganistan și ai conflictului militar de pe Nistru din anul 1992 i-a fost adresată președintelui Igor Dodon de consilierul prezidențial, generalul de divizie Victor Gaiciuc, care este și președinte al Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova.

Miercuri, 8 aprilie, în cadrul unei întrevederi cu Victor Gaiciuc, Igor Dodon a salutat inițiativa, subliniind faptul că „veteranii-invalizi de război, care s-au jertfit pentru țară, merită atenția și suportul autorităților, mai ales în situația de criză în care ne aflăm”.

Imagine de arhivă: Ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc, între militari  - Sputnik Moldova
Politică
Victor Gaiciuc despre lupta cu COVID-19: Acțiunile sunt „eficiente și adecvate”
„Am solicitat ca Uniunea Ofițerilor, alături de Asociația Veteranilor Războiului din Afganistan, Uniunea Națională a Veteranilor Războiului pentru Independența Republicii Moldova, Asociația „Sfântul Gheorghe Biruitorul” și alte organizații din domeniu să sprijine inițiativa dată”, a scris președintele Igor Dodon pe Facebook.

Victor Gaiciuc este consilier prezidențal pe probleme de apărare și securitate națională, secretar al Consiliului Suprem de Securitate și președinte al Uniunii Ofițerilor din Republica Moldova. Din noiembrie 2019 până în martie 2020, când au fost operate reamnieri în cadrul Guvernului Chicu, Victor Gaiciuc a fost ministru al Apărării.

Fluxul de știri
0