Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un bloc din Capitală, în carantină – Ce li se întâmplă locatarilor

© Sputnik / Miroslav RotariМногоэтажный жилой дом Дом
Многоэтажный жилой дом Дом  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluției infecției COVID-19 a sectorului Centru a decis să instituie măsurile de carantină, precum și să instituie regimul de izolare pentru întreg blocul de locuințe din str. V. Cheltuială, nr. 9/2.

Врач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.  - Sputnik Moldova
Societate
Furtună: ”Trebuie să ne pregătim de un scenariu sumbru - 30 de mii de cazuri de COVID-19”
CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. După ce au fost confirmate două cazuri de Coronavirus în rândul locatarilor blocului de locuințe (garsoniere) din str. V. Cheltuială, nr.9/2, ieri Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluției infecției COVID-19 a sectorului Centru a decis să instituie măsurile de carantină, precum și să instituie regimul de izolare pentru întreg blocul de locuințe din str. V. Cheltuială, nr. 9/2.

Pretura sectorului Centru al municipiului Chișinău anunță că aceste măsuri de restricționare a activităților de circulație/deplasare a locatarilor din blocul respectiv  se impun pentru a preveni contaminarea în masă.

Верующие празднуют схождение Благодатного огня в храме Гроба Господня - Sputnik Moldova
Veste bună: Lumina Sfântă va putea fi adusă în toate țările ortodoxe
Se permite ieșirea din domiciliu (bloc) doar a unui membru al familiei, doar o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de până la 30 minute, pentru asigurarea cu alimente și medicamente, fără a contacta cu alte persoane prin completarea unei declarații pe propria răspundere și completarea unui permis special.

Locatarii blocului vor anunța zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii.

AMT Centru / Centrele Medicilor de Familie unde sunt înregistrați locatarii blocului de locuințe vor asigura monitorizarea stării de sănătate a locatarilor prin intermediul telefonului.

Inspectoratul de Poliție Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului.

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Fluxul de știri
0