Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tristețe în familia politică a PSRM: Liderul filialei Cahul a murit din cauza COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM - Sputnik Moldova
Abonare
Vasile Mihailov, președintele Organizației Teritoriale Cahul a PSRM și liderul fracțiunii PSRM în Consiliul municipal și raional, a murit noaptea trecută din cauza COVID-19. Mihailov a pierdut lupta cu boala într-un spital din Capitală.

CHIȘINĂU, 8 apr. – Sputnik. Președintele Partidului Socialiștilor din Moldova, Zinaida Grceanîi, a scris pe pagina sa de Fcaebook că PSRM a suferit o pierdere grea. Președintele Organizației Teritoriale Cahul a PSRM, liderul fracțiunii PSRM în Consiliul municipal și raional, Vasile Mihailov, a murit noaptea trecută, la vârsta de 71 de ani. Din numele PSRM, Zinaida Grceanîi a transmis condoleanțe rudelor, apropiaților, prietenilor și colegilor lui Vasile Mihailov.

© Photo : Facebook / Zinaida GreceanîiVasile Mihailov, președinte OT Cahul al PSRM
Tristețe în familia politică a PSRM: Liderul filialei Cahul a murit din cauza COVID-19 - Sputnik Moldova
Vasile Mihailov, președinte OT Cahul al PSRM
Greceanîi a menționat că Vasile Mihailov a depus multă muncă în formarea organizației PSRM din Cahul și a fost un membru de încredere al echipei.

Президент Молдовы Игорь Додон  - Sputnik Moldova
Societate
Dodon: Republica Moldova trece la scenariul patru de gestionare a COVID-19

"El a câștigat respectul binemeritat al locuitorilor orașului și raionului, care au putut întotdeauna să se bazeze pe el în diverse situații de viață. Timp de mulți ani, Vasile Ivanovici a condus Comunitatea Ruso-slavă din Cahul, luptînd pentru păstrarea istoriei și a monumentelor istorice", a mai spus liderul PSRM.

Zinaida Grceanîi mai susține că Vasile Mihailov a fost inițiatorul și organizatorul restaurării Monumentului în memoria bătăliei de la Rîul Larga din 1770, care a fost ridicat în 1914 pe locul victoriei armatei ruse într-una din principalele bătălii ale războiului ruso-turc din 1768-1774.

"În fiecare an, în dimineața zilei de 22 iunie, Vasile Ivanovici a organizat acțiunea „Lumînarea amintirii” pe malul Prutului, în memoria celor care au murit în Marele Război pentru Apărarea Patriei", a mai amintit Greceanîi. 

Pentru munca fructuoasă și activitățile sociale în care a fost implicat, Vasile Mihailov a fost distins cu mai multe medalii. Mihailov a fost ales și membru al Consiliului Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0