Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Soroca rămâne în carantină cu restricții mai aspre - detalii

© Sputnik / OsmatescoВъезд в город Сорока
Въезд в город Сорока - Sputnik Moldova
Abonare
O nouă ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale a avut loc astăzi. Iată ce decizii au fost luate în contextul situației epidemiologice cu care se confruntă Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Municipiul Soroca rămâne în continuare în regimul de carantină instituit acum patru zile de autorități. Mai mult, vor fi impuse restricții mult mai dure pentru cetățeni. Declarații în acest sens a făcut prim-ministrul Republicii Moldova după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. Potrivit premierului, acțiunile întreprinse până acum nu au fost eficiente, iar numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus crește. 

Стационар для лечения пожилых пациентов с коронавирусом открылся в Москве - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirusul continuă să facă victime în Moldova: Alți doi bărbați au murit

„Respectarea de către cetățeni și agenții economici a regimului de carantină nu este unul la nivelul așteptat de autorități”, a declarat Chicu.

Comisia a decis intituirea unor măsuri mai dure privind circulația cetățenilor, aflarea lor în stradă pe timp de zi și de noapte. Astfel, se interzice deplasarea în afara domiciliului a cetățenilor cu vârsta de peste 63 de ani fără un temei argumentat.

Se interzice aflarea și deplasarea în grup mai mare de două persoane, se obligă toate persoanele aflate în afara domiciliului, inclusiv în timpul deplasării în unitățile de transport să utilizeze mijloace individuale de protecție.

Totodată, se interzice desfășurarea comerțului on-line cu excepția mărfurilor din categoria alimentară, farmaceutică, dar și a articolelor igienico-sanitare. Unitățile comerciale care prestează servicii în perioada regimului de carantină nu vor mai avea voie s-o facă fără deținerea mijloacelor individuale de protecție. Potrivit deciziei Comisiei, în municipiul Soroca se interzice aflarea și deplasarea în autovehicule de orice tip a mai mult de două persoane. 

Отпуск - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii vor primi sau nu banii pentru serviciile turistice anulate din cauza COVID-19

„Se obligă autoritățile publice locale de diferite categorii a căror unități administrativ-teritoriale se află în proximitate cu zonele în care este introdus acest regim să asigure pentru locuitori dreptul la libera circulație pentru satisfacerea necesităților vitale”, a mai spus premierul. 

Pentru respectarea acestor reguli în municipiu va fi mobilizat un efectiv mult mai mare al Ministerului Apărării. Totodată, în cadrul Comisiei s-a decis ca începând cu data de 9 aprilie, ora 08:00, să fie instituit regimul de carantină în satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă. Asta după ce în această localitate a fost înregistrat un număr de 29 de persoane confirmate pozitiv la COVID-19. În acest moment, sub regim de carantină este orașul Ștefan Vodă, localitatea Carahasani din raion și municipiul Soroca. În cele două localități din Hâncești, Sofia și Bălceana, regimul de carantină a fost ridicat. 

Fluxul de știri
0