Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii continuă să revină acasă - Iată câți au ajuns în ultimele 24 de ore

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră anunță câți moldoveni au revenit acasă în ultimele 24 de ore. Oamenii legii spun că nicio persoană nu a prezentat simptome de COVID-19.

CHIȘINĂU, 8 apr. – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 1 831 de persoane, dintre care 1 113 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au trecut frontiera moldo-română: 608,  iar pe cea cu Ucraina - 280 de persoane.

În căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Ion Chicu spune ce riscă moldovenii care revin în țară și nu vor procura polița medicală
În total, au fost completate și semnate 978 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală.

Totodată, 225 de pasageri au fost la aeroport și au venit cu ajutorul curselor charter din Dublin. Nicio persoană nu a prezentat simpotimele COVID-19.

Polițiștii de frontieră au înregistrat și mai multe nereguli. Patru persoane au fost documentate pentru că au nu au respectat regimul de frontieră, iar un călător a încălcat restricțiile privind starea excepțională. 

În același timp, oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 131 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextual măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19. În prezent, în Moldova sunt înregistrate 1 056 de cazuri cu coronavirus. Până acum, 22 oameni au murit.

Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Societate
Dumbrăveanu: Încă două persoane au murit de COVID-19

Poliția de Forntieră continua să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea COVID-19. În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor.

Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova.Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oicial de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fluxul de știri
0