Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumbrăveanu: Astăzi va ajunge ajutorul umanitar din China

© Photo : Facebook / BlueBird AirwaysAvion al companiei BlueBird Airways
Avion al companiei BlueBird Airways - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că, astăzi, la Kiev va ateriza un avion care transportă lotul umanitar pentru Republica Moldova din partea Chinei.

CHIȘINĂU, 8 apr. – Sputnik. Într-un briefing de presă, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că astăzi, la Kiev va ateriza acel lot cu ajutor umanitar despre care a anunțat ieri președintele țării, Igor Dodon. Dumbrăveanu nu a precizat când va ajunge ajutorul în Republica Moldova, însă nu a ezitat să mulțumească poporului chinez pentru sprijinul oferit țării noastre.

"Vreau să-mi exprim gratitudinea și recunoștința pentru acest ajutor care este acordat exact în momentul oportun", a spus ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Помощь РФ - Молдове: 10 тысяч тестов на COVID-19 - Sputnik Moldova
Video
Ajutor umanitar acordat de Rusia Moldovei: 10 000 de teste pentru diagnosticarea COVID-19

Recent, șeful statului a anunțat că în curând țara noastră va primi ajutor umanitar și din partea Turiciei, care va contribui la combaterea COVID-19. Este vorba despre 100 de mii de măști, peste 50 de mii de soluții dezinfectante, mănuși, costume de protecție și încălțăminte specială.

Anterior, un lot de ajutor umanitar a venit din partea Federației Ruse. Este vorba de un sistem de testare pentru diagnosticarea noului tip de coronavirus. Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnetsov, a fost prezent la recepționarea încărcăturii împreună cu ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

În prezent, în țară sunt 1 056 de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea, 114 sunt în stare gravă, iar 328 în stare de gravitate medie. Până acum, 43 de oameni au fost vindecați, iar 24 de oameni au murit. 

Fluxul de știri
0