Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dumbrăveanu: Spitalul din Soroca are potențial pentru a trata pacienții cu COVID-19

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a răspuns de ce a fost sistată activitatea Spitalului Raional Ștefan Vodă, dar cel din Soroca continuă să activeze. Demnitarul a menționat că Spitalul din Soroca are toate condițiile pentru a trata pacienții de COVID-19.

CHIȘINĂU, 8 apr. – Sputnik. Ministrul Sănătății a declarat că spitalul din Ștefan Vodă are 250 de angajați, iar în prezent sunt internați 20 de angajați din cadrul spitalului și 26 de la asistența medicală urgentă. Totodată, în regim de autoizolare sunt 98 de lucrători medicali.

Un operator de laborator efectuează teste pe probe posibil infectate cu Covid-19 - Sputnik Moldova
Societate
Încă două persoane au decedat din cauza COVID-19
În același timp, la spitalul din Soroca, sunt 446 de angajați, aproape dublu comparativ cu Ștefan Vodă. Dintre aceștia, 46 de angajați ai spitalului și 42 de la asistența medicală urgentă sunt diagnosticați pozitiv cu COVID-19 și urmează tratament la Soroca. 

"În Soroca, la momentul actual, există și condiții, dar și potențial medical pentru realiza actului medical. De aceea activitatea acestui spital nu este sistată. Ministerul este în contact direct cu conducerea spitalului, cu personalul din cadrul spitalului, coordonează toate măsurile care se întreprind pentru prevenirea și controlul infecției cu COVID-19", a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

În total, în țară sunt 1 056 de persoane infectate cu COVID-19. Dintre acestea 114 sunt în stare gravă, iar 328 în stare de gravitate medie. Acum, șapte persoane sunt intubate. Este vorba despre patru pacienți conectați la aparate la Spitalul Clinic Republican și trei la Institutul de Medicină Urgentă. Până acum, 43 de oameni au fost vindecați, iar 24 au decedat. În total, 5 108 persoane au fost  testate la COVID-19.

Fluxul de știri
0