Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie de ultimă oră a Comisiei pentru Situații Excepționale: Îi vizează pe agricultori

Abonare
Agricultorilor care au produse crescute în sere li se va permite comercializarea acestora în perioada stării de urgență, în baza unor autorizații și în locuri stabilite în concordanță cu autoritățile locale.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Comerțul ambulant cu legume proaspete din sere va fi permis în baza autorizațiilor de amplasare emise de pretori sau de primari.  

Plantație de căpșune în satul Copanca, Căușeni - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Agriculturii: Proprietarii de sere sunt cei mai afectați de COVID-19

”Actualmente avem mai mulți producători agricoli, deținători de sere, care au legume crescute și nu le pot comercializa, deoarece piețele sunt închise, iar capacitățile magazinelor alimentare sunt limitate. În aceste condiții am luat decizia să permitem comerțul ambulant exclusiv pentru producători care pot face dovada că au gospodării țărănești. Va fi desfășurat acest comerț ambulant în municipiile Chișinău, Bălți, în locuri stabilite de autoritățile publice locale, cu repsectarea strictă a normelor epidemiologice și sanitare”, a declarat Ion Chicu. 

Amintim că din data de 16 martie, activitatea piețelor, punctelor comerciale, a restaurantelor și cantinelor este sistată până în data de 15 mai. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale. Excepție fac alimentarele, farmaciile, stațiile PECO, iar din 23 martie și-au deschis ușile și magazinele agricole și saloanele auto.

Fluxul de știri
0