Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nouă scumpire a euro: Cursul valutar BNM pentru 8 aprilie

© AFP 2024 / INA FASSBENDERЕвро
Евро - Sputnik Moldova
Abonare
Euro echivalează astăzi cu 20,20 lei la cursul valutar oficial - o „cotație-oglindă” pentru anul în care suntem. De marți până miercuri, prețul monedei europene a mai crescut cu 7 bani. Dolarul s-a ieftinit cu 7 bani.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 8 aprilie, un dolar american echivalează cu 18,77 lei, un euro – cu 20,20 lei, o hrivnă ucraineană – cu 68 de bani, un leu românesc – cu 4,18 lei moldovenești, iar rubla rusească tinde spre cotația de 25 de bani (24,6 bani).

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele oficiale de schimb pentru 08 aprilie 2020
Nouă scumpire a euro: Cursul valutar BNM pentru 8 aprilie - Sputnik Moldova
Ratele oficiale de schimb pentru 08 aprilie 2020

Comparativ cu cotațiile oficiale din 7 aprilie, dolarul s-a ieftinit cu 7 bani, în timp ce euro s-a scumpit tot cu 7 bani, atingând o cotație ce reflectă anul în care ne aflăm: 20,20 lei.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Avertisment pentru cei care încearcă să facă speculă pe piața valutară

Fluctuațiile actuale de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro - dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută.

La un briefing susținut pe 7 aprilie, președintele Igor Dodon le-a adresat un avertisment dur celor care ar fi încercat, pe 2 aprilie, sau vor încerca pe viitor să se îmbogățească prin operațiuni speculative cu valută.

Președintele a spus că toate speculațiile financiare „vor fi taxate foarte dur de către stat” și că BNM dispune de rezerve valutare suficiente pentru a menține stabilitatea.

Fluxul de știri
0