Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă 118 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Moldova după prelevarea a 629 de probe

© Photo : Пресс-служба мэрии Москвы / Accesați arhiva multimediaВрач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.
Врач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.  - Sputnik Moldova
Abonare
Încă 118 cazuri de COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, din 629 de probe examinate în laboratoare.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Confirmarea altor 118 cazuri de coronavirus a fost anunțată astăzi de președintele Igor Dodon și ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, la briefingul de după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Pierderile pe care le poate suporta economia din cauza COVID-19

Astfel, numărul persoanelor infectate cu COVID-19, începând cu luna martie, a ajuns la 1.174.  

Cele 118 cazuri noi au fost confirmate dintr-un număr de 629 de probe examinate în laboratoare. Două cazuri de contaminare sunt „de import”, din Marea Britanie și Federația Rusă, iar 116 - cu transmitere locală.

În Chișinău s-au confirmat 48 de cazuri noi de COVID-18, în raionul Soroca - 11, în Orhei - 9, în regiunea transnistreană - 10, în Ștefan Vodă - 7, în Glodeni - 6, în Edineț - 5, în Fălești – 5, în Strășeni - 3, în Călărași – 2.

Câte un caz nou de contaminare a fost confirmat la Bălți, Cantemir, Criuleni, Dondușeni, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Rezina, Taraclia și Ungheni.

La această etapă, teste la COVID-19 le sunt efectuate absolut tuturor „celor care au simptome”, a spus Igor Dodon. 

Aproape 6.000 de probe au fost prelevate și examinate până acum în laborator - vreo 4.000 în laboratoare de stat și restul în laboratoare private.  

Fluxul de știri
0