Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Roscosmos consideră drept agresiv decretul lui Trump privind exploatarea resurselor Lunii

© Photo : Roscosmos/Oleg ArtemievФотография Луны во время суперлуния, сделанная космонавтом Олегом Артемьевым с МКС
Фотография Луны во время суперлуния, сделанная космонавтом Олегом Артемьевым с МКС - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din Federația Rusă au criticat dur decretul lui Donald Trump privind exploatarea spațiului cosmic și îl consideră agresiv.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Planurile agresive ale SUA de ași atribui dreptul de a explora resursele spațiale dăunează cooperării internaționale, a declarat Sergei Saveliev, directorul general adjunct pentru cooperare internațională al ”Roscosmos”, informează RIA Novosti.

Statele Unite vor lupta în spațiu. Care va fi reacția Rusiei? - Sputnik Moldova
Video
Statele Unite vor lupta în spațiu. Care va fi reacția Rusiei
Președintele american Donald Trump a semnat un decret pe 6 aprilie, prin care a garantat dreptul americanilor de a exploata resurse spațiale și a ordonat ca în următoarele șase luni să discute cu alte țări încheierea unor acorduri privind utilizarea, dezvoltarea și extragerea resurselor pe Lună și alte corpuri spațiale.

”Încercările de expropriere a spațiului exterior și a planurilor agresive de a acapara efectiv teritoriile altor planete cu greu vor determinat țările la o cooperare fructuoasă”, consideră Saveliev, potrivit serviciului de presă al Roscosmos.

”Au mai fost exemple în istorie când o țară a decis să înceapă să ocupe teritoriile în interesul ei - toată lumea își amintește ce a ieșit din aceasta”, a adăugat el.

Fluxul de știri
0