Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Date actualizate: Încă un deces și 91 de cazuri noi de contaminare cu COVID-19

© Photo : Пресс-служба мэрии Москвы / Accesați arhiva multimediaВрач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.
Врач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu a făcut declarații după ședința Centrului comun de Comandă pentru Situații de Urgență.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Numărul cazurilor de contaminare cu COVID-19 a depășit pragul de o mie și este acum de 1.056 de persoane. Astăzi au ieșit pozitive încă 91 de teste, după ce au fost prelevate 510 probe. 

Стационар для лечения пожилых пациентов с коронавирусом открылся в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Coronavirus în Rusia: 1154 de noi cazuri de infectare și 11 decese

Ministrul Sănătății a anunțat că astăzi s-a înregistrat încă un deces - a murit o femeie în vârstă de 54 de ani care a fost internată în spital pe 4 aprilie. Astfel, numărul victimelor a ajuns la 22. 

Trei cazuri din totalul celor 91 confirmate astăzi sunt de import - din Ucraina, Olanda și Marea Britanie, iar 88 de cazuri sunt cu transmitere locală.

În Chișinău s-au înregistrat 35 de cazuri, în Soroca, Ștefan Vodă - câte 10, în Glodeni, Hâncești - câte 6, în stânga Nistrului s-au înregistrat 4 cazuri, iar în municipiul Bălți și în raioanele Cahul, Căușeni, Strășeni - câte 2 cazuri. Câte un caz s-a înregistrat în Călărași, Edineț, Fălești, Orhei, Taraclia și Ungheni. 

În condițiile în care a fost depășit pragul de 1.000 de îmbolnăviri, Republica Moldova trece la scenariul patru de gestionare a pandemiei COVID-19. 

Врач в палате перепрофилированного корпуса центра им М.И. Сеченова для лечения пациентов с коронавирусом.  - Sputnik Moldova
Societate
Furtună: ”Trebuie să ne pregătim de un scenariu sumbru - 30 de mii de cazuri de COVID-19”

Mai devreme șeful statului a declarat că, pentru a face față acestui scenariu, este nevoie de medici, medicamente, utilaje medicale și spitale. Potrivit lui Igor Dodon, la această etapă 27 de spitale și instituții spitalicești de nivel național, regional și spitalele raionale sunt implicate în gestionarea crizei declanșate de noul coronavirus.

„Pentru a scoate presiunea de pe spitale am luat decizia de a crea Centrul de triere de la Moldexpo, care este pregătit pentru a începe activitatea. Dacă va fi necesar, suntem pregătiți să creăm și alte centre de acest fel”, a spus Igor Dodon. 

Cu referire la carele medicale, președintele spune că peste 45 de mii de persoane sunt implicate în gestionarea pandemiei. 

Igor Dodon a precizat că securitatea medicilor și a angajaților din sistemul medical reprezintă o prioritate pentru autorități. Astfel, a fost luată decizia de a dubla suma salariilor pentru cei implicați în prima linie în lupta cu COVID-19.

Fluxul de știri
0