Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Frontieră: Câți moldoveni revin zilnic acasă

© Sputnik / Miroslav RotariРумыния контрольно пропускной пункт
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Poliția de Frontieră anunță că aproape trei mii de oameni au trecut granița țării în utlimele 24 de ore, iar dintre aceștia, peste 1 600 de persoane au completat declarația pe propria răspundere privind achitarea poliței de asigurare medicală timp de 72 de ore.

CHIȘINĂU, 7 apr. – Sputnik. Potrivit Poliției de Frontieră, timp de 24 de ore, granițele țării noastre au fost traversate de către 2 869 de persoane, dintre care 2 145 de treceri au fost înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cei mai mulți oameni au fost la frontiera moldo-română: 996,  iar la vama cu Ucraina s-au înregistrat 788 de persoane.

Медицинский полис - Sputnik Moldova
Oficial: Moldovenii care revin în țară sunt obligați să achite polița de asigurare
În total, au fost completate și semnate 1 624 de declarații pe propria răspundere privind obligația achitării în termen de 72 de ore a poliței de asigurare medicală. Totodată, 227 de pasageri au fost la aeroport și au venit cu ajutorul curselor charter din Londra. Nicio persoană nu a prezentat simpotimele COVID-19. 

Polițiștii de frontieră au înregistrat și mai multe nereguli. Șase persoane au fost documentate pentru că au încălcat regimul de frontieră, un călător a încercat să treacă granițele cu acte false, iar o altă persoană a încălcat regimul special de condiții de stare excepțională. 

În același timp, oamenii continua să apeleze ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră. În total, s-au înregistrat 137 de apeluri. Cetățenii întreabă cum se circulă la frontierele de stat, care sunt condițiile pentru traversare și riscurile la care se expun în contextual măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19. În prezent, în Moldova sunt înregistrate 965 de cazuri cu coronavirus. Până acum, 19 oameni au murit.

Курс валют - Sputnik Moldova
Prețul valutelor – în creștere: Cursul BNM pentru 7 aprilie
Poliția de Forntieră continua să aplice toate măsurile pentru a preveni răspândirea COVID-19. În baza deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 17 martie este interzisă intrarea în Moldova a cetățenilor străini. Această restricție nu se referă la străini și apatrizii domiciliați sau care au premis de ședere în țara noastră. Li se permite intrarea și conducătorilor auto care efectuează transportarea mărfurilor, precum și echipajelor aeronavelor. Fac excepție și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova. Tot din data de 17 martie a fost sistat traficul aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este posibilă doar efectuarea unor zboruri charter aprobate oicial de Comisia pentru Situații Excepționale.

Fluxul de știri
0