Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Numărul crimelor ar putea crește în timpul pandemiei: Ce face statul

© Sputnik / Miroslav RotariСпецназ
Спецназ - Sputnik Moldova
Abonare
Situația criminogenă din țară a fost discutată în timpul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, care s-a desfășurat astăzi.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Șeful statului Igor Dodon admite că în timpul stării de urgență ar putea crește numărul infracțiunilor și a cerut să fie luate măsuri pentru a preveni acest lucru. 

”Înțelegem că intrăm într-o perioadă de risc. Nu vrem să admitem înrăutățirea situației criminogene. Prioritate noastră este asigurarea securității Dumneavoastră și a bunurilor Dumneavoastră. Ministerul de Interne va lucra non-stop pentru a preîntâmpina înrăutățirea situației. Înțelegem că oamenii stau acasă, crește violența în familie, unii au rămas fără un loc de muncă. Acest subiect este în vizorului președintelui și al Consiliului Suprem de Securitate”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a precizat că pe străzi vor patrula mai mulți polițiști pentru ca cei care intenționează să încalce legea să înțeleagă că acest lucru nu va fi admis. 

Pistol - Sputnik Moldova
Societate
Crimă odioasă într-un apartament din Capitală: O femeie a fost împușcată din gelozie

Anterio, și ministrul de Interne Pavel Voicu a declarat în studioul Sputnik Moldova că în timpul stării de urgență ar putea crește violența în familie.

Oficialul a precizat în context că implicarea activă a poliției în combaterea pandemiei nu înseamnă că forțele de ordine vor permite ca persoanele care comit infracțiuni să rămână nepedepsite. 

Oficualul a remarcat că, în ultima vreme, cetățenii au devenit mai responsabili - sunt mai multe sunete pentru informa forțele de ordine despre infracțiuni.

Fluxul de știri
0